O nouă criză cauzată de pandemie: rămânem fără prezervative. Cel mai mare producător din lume mai are stoc pentru doar 2 luni

Autor: Andra Stroe Postat la 02 mai 2020 12329 afişări

O nouă criză cauzată de pandemie: rămânem fără prezervative. Cel mai mare producător din lume mai are stoc pentru doar 2 luni

Cel mai mare producător de prezervative din lume avertizează asupra diminuării stocurilor la nivel global. Compania Karex Bhd., din Malaezia, care produce o cincime din prezervativele vândute la nivel mondial, spune că oferta a scăzut cu aproape 50%, iar stocul său va mai ţine doar două luni, scrie Bloomberg.

Producătorul a repornit vineri fabricile după o pauza de o săptămână, lucrând cu doar jumătate din forţa de muncă pentru a respecta un blocaj pe care ţara l-a impus pentru a limita răspândirea coronavirusul. Compania a declarat că prezervativele sunt realizate în principal în China şi India, ţări sunt puternic afectate de pandemie.

Între timp, la nivel mondial cererea creşte cu două cifre deoarece guvernele din întreaga lume emit măsuri de izolare la domiciliu şi multe persoane nu vor să facă copii din cauza viitorului incert, a spus Goh Miah Kiat, directorul executiv al grupului Karex.

Compania produce pentru branduri precum Durex, precum şi o linie proprie de prezervative. Grupul fabrică mai mult de 5 miliarde de prezervative pe an şi le exportă în peste 140 de ţări. Exportul a devenit mai dificil pe măsură ce guvernele închid graniţele şi companiile aeriene anulează zborurile. „Cu siguranţă aş spune că este o etapă fără precedent, nu am văzut niciodată o astfel de perturbare a producţiei", a spus Goh într-un interviu vineri.

Prezervativele ar putea deveni şi mai scumpe, a avertizat el. „Încă le plătim tuturor angajaţilor salariile complete, deşi aceştia vin la muncă doar jumătate din timp. De aceea, va exista o creştere a costurilor", a adăugat executivul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prezervative,
crestere,
avertizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.