Un poliţist din Bucureşti a fost reţinut după ce ar fi cerut mită 1 milion de euro

Autor: Andreea Tobias Postat la 02 mai 2020 327 afişări

Un poliţist din Bucureşti a fost reţinut după ce ar fi cerut mită 1 milion de euro

Un poliţist din Bucureşti a fost reţinut după ce a cerut mită peste 1 milion de euro de la o persoană vizată într-un dosar, pentru a face cercetarea în aşa fel încât cazul să fie clasat.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 1 mai, a lui Fleancu Marius-Aurelian, ofiţer de poliţie judiciară la IGPR, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

În ordonanţa procurorilor se arată că în perioada februarie – aprilie 2020, Fleancu, delegat să facă urmărirea penală într-un dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ar fi pretins în mod repetat 1.100.000 euro pentru sine, pentru procurorul de caz şi procurorul şef de secţie.

Banii ar fi fost pretinşi prin intermediar, de la o persoană vizată în dosarul în care ofiţerul fusese delegat să facă urmărirea penală, în schimbul promisiunii că va face cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desfiinţarea concluziilor expertizei deja făcute şi în cele din urmă la o soluţie de clasare, respectiv ar interveni la procurorul de caz şi la procurorul ierarhic superior, asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă.

Poliţistul va fi prezentat sâmbătă Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
poliţist,
reţinere,
mită

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.