O nouă categorie de persoane ar putea fi scutită de plata impozitului pe venit

Autor: Alexandru Nanu Postat la 15 decembrie 2019 245 afişări

O nouă categorie de persoane ar putea fi scutită de plata impozitului pe venit

Propunerea legislativă, nr B560/2019, pentru modificarea şi completarea Legii nr.227 din 8 septembrie 2015 privind Codul fiscal, prevede scutirea de impozit, a veniturilor din chirii, pentru pensionarii care îndeplinesc anumite condiţii, confor proiectului depus la Senat.

Mai exact, pensionarii vor fi scutiţi de impozitul pentru veniturile din chirii, dacă închirierea locuinţelor se va face către elevi, studenţi sau persoane care au fost în sistemul de protecţie socială.

Pensionarii vor putea beneficia de această scutire, doar dacă închiriază locuinţa către:

1. Elevi din învăţământul general obligatoriu de stat, particular şi confesional acreditat conform Legii nr. 1 din 5 ianuarie 2011 a educaţiei naţionale, cu modificările şi completările ulterioare;

2. Studenţi sub 26 de ani, înmatriculaţi la forma de învăţământ de stat sau privată, cu frecvenţă conform Legii nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;

3. Persoane la ieşirea din sistemul de protecţie specială conform Legii nr. 272 din 21 iunie 2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, cu modificările şi completările ulterioare, până la împlinirea vârstei de 26 de ani.

Iniţiativa legislativă “promovează construirea unei relaţii intre generaţii, pentru a rezolva probleme identificate de ambele parţi şi anume: dificultatea tinerilor de a găsi o cazare ieftină în oraşele mari şi dificultatea persoanelor în vârstă de a trăi singure, de a se îngriji de gospodărie, respectiv nevoia de a obţine un venit suplimentar. Astfel, pensionarii pentru limită de vârstă, pensie anticipată sau pensie anticipată partială în sistemul public de pensii vor beneficia de facilităţi fiscale în măsura în care vor da spre închiriere, spaţii de locuit, către elevi, studenţi sub 26 de ani sau tineri la ieşirea din sistemul de protecţie specială, sub 26 de ani”, scrie în expunerea de motive la propunerea legislativă.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

ALEPH STORY: Dezvoltatorii vor lua în vizor hotelurile vechi pentru a le demola şi pentru a dezvolta hoteluri şi blocuri noi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.