O investiţie bună? Poate că nu

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 30 septembrie 2018 51 afişări

Cunoscut pentru operele sale de artă sub forma unor animale în formol expuse în vitrine, cranii de sticlă ori tablouri cu pastile, artistul britanic Damien Hirst era considerat o investiţie bună, colecţionarii grăbindu-se să-i cumpere lucrările.

O investiţie bună? Poate că nu

După ce a stabilit un record de vânzări la licitaţie, circa 200 de milioane de dolari în toamna lui 2008, la puţină vreme de la anunţarea falimentului Lehman Brothers, artistul nu mai pare să atragă preţurile de altădată, scrie site-ul specializat în piaţa internaţională de artă Artnet.

Analiştii de la Artnet au urmărit o serie de 19 lucrări din cele peste 200 vândute în 2008 în cadrul licitaţiei intitulate Beautiful Inside My Head Forever care au reapărut la vânzare ulterior, constatând că 17 dintre ele s-au vândut cu preţuri mai mici, colecţionarii pierzând în total cel puţin 3 milioane de dolari. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitie,
refuz,
vanzare,
arta,
artist,
licitatie,
lucrari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.