O fabrică din România reia producţia şi va deservi mai multe pieţe europene, iar investiţia în primele etape de modernizare şi tehnologizare se va ridica la circa 4 mil. euro. Ce se va produce aici

Autor: Andra Stroe Postat la 15 septembrie 2022 280 afişări

O fabrică din România reia producţia şi va deservi mai multe pieţe europene, iar investiţia în primele etape de modernizare şi tehnologizare se va ridica la circa 4 mil. euro. Ce se va produce aici

Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa materialelor izolante, parte a grupului Knauf, anunţă că a început producţia de vată minerală în cadrul fabricii de la Târnăveni, judeţul Mureş, în urma procesului de de retehnologizare şi modernizare a liniei de producţie existente, demarat după ce, în luna martie a acestui an, Knauf Insulation a devenit oficial proprietarul fabricii de vată minerală Gecsat S.A. din Târnăveni. 

Potrivit reprezentanţilor companiei, investiţia alocată de Knauf Insulation pentru primele etape ale procesului de modernizare şi retehnologizare a liniei de producţie existente se va ridica la aproximativ 4 milioane de euro. „Obiectivul Knauf Insulation este acela de a avea una dintre cele mai performante linii de producţie din Europa, la cele mai înalte standarde, ce va asigura condiţii superioare şi sigure de lucru pentru angajaţi şi soluţii de cea mai înaltă calitate pentru clienţi, precum şi cele mai înalte standarde de responsabilitate ecologică”, susţin reprezentanţii businessului.

Din datele companiei, fabrica Knauf Insulation de la Târnăveni are în prezent o capacitate de producţie anuală de peste 6.000 de tone. În luna septembrie are loc o a doua etapă de retehnologizare a liniei actuale, fapt ce va permite creşterea capacităţii de producţie la peste 8000 de tone.

Odată implementat întregul plan investiţional, fabrica Knauf Insulation din Târnăveni va asigura o capacitate de producţie anuală de circa 60.000 de tone de vată minerală, cu scopul de a deservi atât necesarul intern, cât şi pieţele din Europa Centrală şi de Est.

În momentul de faţă, la fabrica din Târnăveni îşi desfăşoară activitatea peste 50 de angajaţi, care beneficiază de condiţii de muncă, de instruire şi de pachete de beneficii la standardele Knauf Insulation. Din totalul numărului de angajaţi, 45 provin de la fosta fabrică Gecsat, iar restul au fost angajaţi după preluarea fabricii de către Knauf Insulation. De asemenea, compania se află într-un proces continuu de recrutare, în funcţie de nevoile specifice ale fiecărui departament. Knauf Insulation România numără în prezent un total de 67 de angajaţi.

„Pentru anul în curs avem în derulare procese de recrutare pentru cel puţin 10 posturi în cadrul echipei de la Târnăveni, iar pe măsură ce vom da startul noii construcţii, vom comunica prin intermediul presei, precum şi prin anunţuri la staţiile de radio locale posturile disponibile”, declară Adrian Garofeanu, Director General Knauf Insulation România şi Bulgaria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fabrica,
productie,
modernizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.