O comună din vestul ţării, numită oficial staţiune turistică de interes local. Unde este situat „Litoralul Vestului”

Postat la 02 iulie 2020 306 afişări

O comună din vestul ţării, numită oficial staţiune turistică de interes local. Unde este situat „Litoralul Vestului”

Comuna Ghioroc din judeţul Arad a primit aprobarea pentru a devenit staţiune de interes local.

După două zile de vizite la faţa locului, reprezentanţii ministerului au dat verdictul final: „procedura de verificare este completă şi se propune introducerea în proiectul de HG pentru declararea ca staţiune turistică de interes local”, transmite într-un comunicat Consiliul Judeţean Arad.

„Am primit punctaj maxim, 220 de puncte. Au spus că este cea mai bună staţiune pe care au avizat-o şi că ne vor da exemplu şi la celelalte localităţi care au depus dosare pentru transformarea în staţiune. Noi am făcut singuri documentaţia şi am făcut-o bine din prima. Alţii cu firme de consultanţă nu au documentaţiile bune”, declară primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi Morodan.

Conducerea Consiliului Judeţean Arad a început în 2016 demersurile pentru punerea în evidenţă a acestei zonei, respectiv pentru declararea comunei Ghioroc ca staţiune de interes local.

Una dintre cele mai apreciate investiţii a fost plaja lacului Ghioroc şi vecinătatea acestuia.

Locaţia a fost una dintre preferatele arădenilor pentru petrecerea timpului liber pe timp de vară, având în vedere suprafaţa generoasă a lacului şi plaja nisipoasă, perfectă pentru relaxare în sezonul estival.

„Obţinerea titlului de staţiune de interes local reprezintă cea mai importantă investiţie a Consiliului Judeţean în turismul arădean! La preluarea mandatului, am sesizat faptul că Aradul are nevoie de o atracţie turistică, un loc unde arădenii, dar şi locuitorii din vestul ţării să poată să-şi petreacă zilele de vară într-o atmosferă relaxantă! Am purtat discuţii cu primarul comunei, Corneliu Popi-Morodan şi am decis să facem echipă pentru a transforma Ghiorocul în staţiune de interes local. A fost un efort de aproape patru ani, şi iată că avem rezultatele aşteptate! Ghioroc devine staţiune de interes local, un punct de atracţie majoră pentru turiştii din vestul ţării”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele CJ Arad.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
statiune,
interes,
comuna

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.