O clinică din Iaşi cu afaceri de 120.000 de euro vrea să îşi crească veniturile din screening prenatal

Autor: Razvan Muresan Postat la 04 septembrie 2014 48 afişări

Centrul Medical Dr. Gh. Iliev din Iaşi, cu afaceri de 120.000 de euro în 2013, a raportat o medie anuală de 150 de teste de depistare a sindromului Down. Preţul unei intervenţii porneşte de la circa 50 de euro.

O clinică din Iaşi cu afaceri de 120.000 de euro vrea să îşi crească veniturile din screening prenatal

Din luna februarie 2012, în centrul de la Iaşi au efectuat screening-ul combinat din primul trimestru de sarcină peste 360 de gravide. În acest interval de timp au fost diagnosticate două cazuri cu sindromul Down, trei cazuri cu Trisomia 18, un caz cu Triploidie şi 3 cazuri cu alte anomalii cromozomiale.

Preţul unui aparat care efectuează astfel de teste este de circa 50.000 de euro.

Sindromul Down (SD) este cea mai frecventă patologie genetică şi cea mai comuna cauză de dizabilitate intelectuală – retard neuropsihic. Boala este caracterizată prin prezenţa unui cromozom suplimentar (cromozomul 21), de unde şi cea de a doua denumire a bolii – Trisomia 21 (T21). Screening-ul combinat din primul trimestru de sarcină pentru patologia cromozomială este recomandat tuturor gravidelor. Studiile au arătat că vârsta tânără a gravidei, sub 35 de ani, ori absenţa antecedentelor familiale pentru patologia cromozomială, nu exclud riscul de a da naştere la un copil cu sindromul Down sau alte anomalii cromozomiale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
genetica,
nastere
/actualitate/o-clinica-din-iasi-cu-afaceri-de-120-000-de-euro-vrea-sa-isi-creasca-veniturile-din-screening-prenatal-13207107
13207107
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.