O carte despre ieşirea Portugaliei din zona euro a devenit bestseller

Postat la 28 mai 2013 44 afişări

O carte care îndeamnă Portugalia să renunţe la moneda euro, apărută în luna aprilie şi având ca autor un cunoscut economist portughez, a devenit rapid un bestseller, depăşind mai multe cărţi de slăbit şi chiar popularul roman erotic "Fifty Shades of Grey" ("50 de nuanţe de gri").

O carte despre ieşirea Portugaliei din zona euro a devenit bestseller

 Cartea, intitulată "De ce ar trebui să părăsim euro", semnată de economistul João Ferreira do Amaral, a aprins o dezbatere publică în societatea portugheză în ceea ce priveşte cauza problemelor economice ale ţării - austeritatea necesară pentru a primi în continuare bani de la UE, sau însăşi moneda euro, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

Astfel, o temă rezervată până în prezent discuţiilor din mediul academic a devenit subiect de prelegeri publice, dezbateri televizate şi editoriale de presă. Chiar şi unii politicieni încep să discute deschis dacă ţara are într-adevăr perspectivele unei reveniri economice pe termen lung în interiorul zonei euro.

"Portugalia nu are nicio şansă să crească repede în interiorul unei uniuni monetare cu o monedă atât de puternică. Din fericire, această problemă a încetat să mai fie subiect tabu şi este discutată intens atât aici, cât şi în strănătate", a declarat Ferreira do Amaral într-un interviu recent.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-carte-despre-iesirea-portugaliei-din-zona-euro-a-devenit-bestseller-10906701
10906701
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.