Motivul aberant pentru care o biserică cere unui dezvoltator despăgubiri de 19 milioane de euro

Autor: Ioana Matei Postat la 10 octombrie 2017 1195 afişări

Motivul aberant pentru care o biserică cere unui dezvoltator despăgubiri de 19 milioane de euro

Reprezentanţii unei biserici istorice din Boston cer unui dezvoltator o despăgubire de 19 milioane de dolari pentru umbra ce urmează să o facă un turn aflat în vecinătatea clădirii, potrivit presei internaţionale.

Turnul face parte din proiectul Back Bay Station, care constă în trei turnuri de birouri şi de apartamente. Umbra create pe biserică prin această construcţie îi va  produce bisericii stricăciuni cauzate de umezeală precum şi vitralii mai întunecate, susţin reprezentanţii acesteia.

Ei afirmă şi că reparaţiile clădirii cu o istorie de 142 de ani vor costa patru milioane de dolari; restul despăgubirii va fi alocat unui fond pentru achiziţia de case ieftine.

Boston Properties, dezvoltatorul proiectului, spune că cererea nu este rezonabilă. Dezvoltatorul spune că este puţin probabil ca umbrele proiectate să cauzeze daune semnificative bisericii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.