O alianţă de bănci şi companii ruseşti şi chineze ţintesc vânzarea a 5% din Aramco, cea mai mare companie exportatoare de petrol din lume

Postat la 14 februarie 2018 165 afişări

Un număr de bănci ruseşti şi o alianţă de fonduri de investiţii din Rusia şi din China intenţionează să participe la oferta publică iniţială de vânzare a acţiunilor companiei saudite Aramco, cea mai mare exportatoare de petrol din lume.

O alianţă de bănci şi companii ruseşti şi chineze ţintesc vânzarea a 5% din Aramco, cea mai mare companie exportatoare de petrol din lume

Arabia Saudită intenţionează să vândă în jur de 5% din acţiunile companiei în cadrul unei oferte care ar putea reprezenta un record, arată Bloomberg.

Câteva bănci, dar şi alte entităţi din Rusia sunt interesate să investească în acţiuni Aramco, a declarat Kiril Dimitriev, directorul executiv al Russian Direct Investment Fund, la Riyad. „Şi nu numai acestea, pentru că avem un fond de investiţii ruso-chinez, prin intermediul căruia si-au manifestat interesul o serie de companii de top din China”, a spus Dimitriev.

Rusia şi Arabia Saudită, cei mai mari producători de petrol din lume, au renunţat la rivalitate şi au format o alianţă care încearcă să urce preţurile petrolului, în ciuda competiţiei americane. Cele două state au încheiat un acord de reducere a producţiei până la finele acestui an.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.