O adolescentă suspectată că vrea să comită un atac sinucigaş a fost linşată de mulţime în Nigeria

Autor: Iuliana Enache Postat la 02 martie 2015 273 afişări

O adolescentă suspectată că este un atacator sinucigaş a fost ucisă în bătaie şi corpul ei a fost incendiat, duminică, în nord-estul Nigeriei, în timp ce poliţia susţine că este "improbabil" ca tânăra să fi fost un kamikaze, relatează Sky News, în pagina electronică.

Două fete au refuzat să fie controlate la intrarea într-o piaţă de legume din Bauchi, duminică, potrivit unui vânzător, Mohd Adamu. Mulţimea a imobilizat-o pe una dintre ele şi a descoperit că ea avea două sticle legate de corp, aşa că a ucis-o în bătaie, după care i-a aşezat pe cap o anvelopă stropită cu combustibil şi i-a dat foc.

Cealaltă suspectă, tot o adolescentă, a fost arestată la Muda Lawal, cea mai mare piaţă din Bauchi.

Ofiţerul de poliţie Mohammad Haruna a declarat că este improbabil ca fata să fi fost un atacator sinucigaş devreme ce nu a detonat nicio bombă atunci când a fost atacată.

Nigeria este afectată de o serie de atentate sinucigaşe, imputate grupării islamiste Boko Haram. Fete având chiar zece ani au fost folosite pentru a transporta explozivi în timpul atacurilor asupra unor pieţe şi staţii de autobuz. Boko Haram a răpit sute de persoane în timpul ofensivei sale din nord-estul ţării.

În 2014, aproximativ 10.000 de persoane au murit în Nigeria după atacurile Boko Haram, potrivit Consiliului american pentru relaţii externe. Alte 1,5 milioane au fost forţate să îşi părăsească locuinţele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NIGERIA,
ISLAMIŞTI,
LINŞAJ
/actualitate/o-adolescenta-suspectata-ca-vrea-sa-comita-un-atac-sinucigas-a-fost-linsata-de-multime-in-nigeria-13915877
13915877
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.