Numărul de şomeri a crescut în iulie pentru a şasea lună consecutiv, la 484.200 de persoane, în creştere cu 33% faţă de iulie 2019. Rata şomajului a urcat la 5,4%

Autor: Roxana Rosu Postat la 01 septembrie 2020 52 afişări

Numărul de şomeri a crescut în iulie pentru a şasea lună consecutiv, la 484.200 de persoane, cu 2,2% mai mult decât în iunie şi cu 33% peste iulie 2019, atingând cel mai ridicat nivel din septembrie 2016, arată datele INS.

Numărul de şomeri a crescut în iulie pentru a şasea lună consecutiv, la 484.200 de persoane, în creştere cu 33% faţă de iulie 2019. Rata şomajului a urcat la 5,4%

Numărul de şomeri a crescut în iulie pentru a şasea lună consecutiv, la 484.200 de persoane, cu 2,2% mai mult decât în iunie şi cu 33% peste iulie 2019, atingând cel mai ridicat nivel din septembrie 2016, arată datele INS.

Per total, în primele şapte luni, numărul de şomeri a crescut cu 23%. 

Rata şomajului a crescut de la 5,3% în iunie la 5,4% în iulie, nivelul maxim din septembrie 2016. Această evoluţie a fost determinată de majorarea ratei la bărbaţi de la 5.6% în iunie la 6.1% în iulie, în timp ce la femei şomajul s-a diminuat de la 5% în iunie la 4.5% în iulie, nivelul minim din luna martie.

”Statisticile indică deteriorarea climatului din piaţa forţei de muncă (rata şomajului peste nivelul componentei structurale pentru a şasea lună consecutiv), pe fondul evoluţiei economiei sub ritmul potenţial şi persistenţei crizei sanitare, aspecte parţial contrabalansate de mix-ul relaxat fără precedent de politici economice în implementare”, a comentat Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică la Banca Transilvania.

În perioada ianuarie-iulie 2020 rata medie a şomajului s-a situat la 4,8%, în creştere cu 0.91 puncte procentuale an/an.

Situaţia s-a deteriorat mai mult în cazul bărbaţilor, categorie care a ajuns la 5,2%, cu 1.04 puncte procentuale peste perioada similară din 2019, în timp ce la femei rata a crescut cu 0.74 puncte procentuale an/an la 4.2%.

”Conform scenariului macroeconomic central rata medie anuală a şomajului s-ar putea situa la 5.4% în intervalul 2020-2022, cu o creştere în 2020 (în contextul evoluţiei economiei sub potenţial) urmată de scădere în 2021 şi 2022. Această perspectivă este susţinută de o serie de factori, inclusiv mix-ul relaxat fără precedent de politici economice (în România şi la nivelul Uniunii Europene), dar şi acumularea de semnale de intrare a economiei în ciclul post-pandemie”, a completat Andrei Rădulescu. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
someri,
rata somajului,
urcare

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
ATENŢIE. Cum puteţi lua bani să vă faceţi o afacere ATENŢIE. Cum puteţi lua bani să vă faceţi o afacere
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
Mediafax
Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult
5 ani de la Colectiv, comemoraţi cu Piedone primar la Sectorul 5
MonitorulApararii
Armenia pierde războiul din Nagorno-Karabakh. Ce ar trebui să înveţe România Armenia pierde războiul din Nagorno-Karabakh. Ce ar trebui să înveţe România
Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el
Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”
MonitorulSiguranteiCetateanului
Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele" Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele"
Simptomele COVID-19 se modifică. Un medic din Iaşi susţine că boala ar putea fi cronică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.