Noul preşedinte din Filipine anunţă măsuri extreme pentru a combate criminalitatea din ţară. Printre acestea - reintroducerea pedepsei cu moartea şi dubla spânzurare

Postat la 16 mai 2016 258 afişări

Noul preşedinte din Filipine anunţă măsuri extreme pentru a combate criminalitatea din ţară. Printre acestea - reintroducerea pedepsei cu moartea şi dubla spânzurare

 Preşedintele ales din Filipine, Rodrigo Duterte, promite să reintroducă pedeapsa cu moartea şi să angajeze lunetişti pentru a-i prinde pe cei care comit infracţiuni considerate majore şi care se opun arestării.

Rodrigo Duterte, fostul primar al oraşului sudic Davao, a câştigat săptămâna trecută alegerile prezidenţiale din Filipine, după o campanie controversată, relatează Sky News.

Punctul-cheie al campaniei sale l-a reprezentat războiul pe care acesta l-a declarat criminalităţii. O parte a planului său prevede reintroducerea pedepsei cu moartea pentru infracţiuni considerate majore, precum trafic de droguri, viol, crimă, tâlhărie şi răpire.

"Cei care distrug vieţile copiilor noştri vor fi distruşi", a declarat Rodrigo Duterte. "Cei care omoară ţara mea vor fi omorâţi. Pur şi simplu. Fără o cale de mijloc, fără scuze", a precizat noul preşedinte din Filipine.

Duterte a adăugat că, în cazul persoanelor condamnate pentru mai mult de o infracţiune majoră, se va apela la o dublă spânzurare.

"După ce eşti spânzurat o dată, va exista o altă ceremonie pentru a doua infracţiune până când capul este complet separat de corp. Îmi place asta pentru că sunt nebun", a menţionat Duterte.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noul-presedinte-din-filipine-anunta-masuri-extreme-pentru-a-combate-criminalitatea-din-tara-printre-acestea-reintroducerea-pedepsei-cu-moartea-si-dubla-spanzurare-15329702
15329702
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.