Divizia de electrice a Menatwork a crescut producţia 24% în 2015

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 16 mai 2016 135 afişări

Divizia de electrice a grupului Menatwork - VEM Proiect Lighting, anunţă o creştere a producţiei de aparate de iluminat cu 24% în 2015, ca urmare a reconfigurării strategiei la nivel de fabrică.

Divizia de electrice a Menatwork a crescut producţia 24% în 2015

“Iniţial aveam procesul de producţie setat pe serii mari de aparate de iluminat. În ultimul an, am reuşit să adaptăm liniile la serii mici, lucrăm pe comandă şi personalizăm aparate la cererea clienţilor. Mai mult, am regândit complet gama de produse şi am făcut conversia la tehnologia LED”, declară Viorel Niculae, administrator al VEM Proiect Lighting.

Compania va investi anul acesta 300.000 de euro într-un nou utilaj. “Este vorba despre o maşină de tăiere cu laser ultramodernă, care ne va permite să fim şi mai flexibili în ceea ce priveşte producţia aparatelor de iluminat personalizate. Această investiţie se adaugă la cei 500.000 de euro direcţionaţi din 2013 până în prezent în reutilare şi optimizarea fluxurilor de fabricaţie”, precizează Viorel Niculae.

VEM Proiect Lighting are în portofoliu în acest moment peste 2.400 de modele de aparate de iluminat, iar capacitatea de producţie este de 1.000 unităţi pe zi. Aceste produse sunt destinate iluminatului comercial (retail mic, mediu, hypemarket-uri şi mall-uri), zonelor industriale, iluminatului stradal, pentru spaţii de birouri şi, nu în ultimul rând, sectorului rezidenţial.

Peste 70% din produse sunt echipate cu tehnologie LED, investiţiile în utilaje fiind realizate tocmai pentru a acoperi cererea în creştere pe acest sector. Compania VEM Proiect Lighting a înregistrat o cifră de afaceri de 4.000.000 euro în 2015, în creştere cu 21% faţă de anul anterior, iar aşteptările pentru anul în curs sunt pentru un avans de minim 25%. Fabrica VEM se află în Popeşti Leordeni, pe platforma industrială Menatwork.

Principalele proiecte de iluminat finalizate de VEM în 2016 sunt Unităţile de Primiri Urgenţe Suceava şi Oneşti, Centrul logistic Nemo Curier, Metropolis Center, Fabrica de textile medicale Arad, şcolile Agârbiceanu şi Eminescu din Cluj.

Şcolile şi spaţiile medicale au carenţe majore în ceea ce priveşte standardele de iluminat

“În ceea ce priveşte standardele de iluminat pentru spaţiile de învăţământ şi medicale, am demarat un proces educaţional prin care oferim consultanţă gratuită pentru instituţiile şi persoanele împuternicite să decidă o serie de schimbări în aceste zone. Şi aici vorbim despre necesitatea unei racordări la standardele de calitate şi eficienţă de nivel european, la fel cum se întâmplă în cazul termoizolării blocurilor, doar că în cazul iluminatului ar trebui să avem în vedere, în primă fază, doar o parte din instituţiile publice. Poate părea incredibil, însă studiile arată că atât eficienţa actului educaţional, cât şi a celui medical poate fi influenţată în mod radical de calitatea iluminatului interior. Este un fapt cunoscut de toată lumea că şcolile din România au din proiectare carenţe majore în ceea ce priveşte acustica, ventilaţia şi iluminatul”, explică Viorel Niculae.

O altă deficienţă identificată de specialiştii VEM este legată de felul în care sunt iluminate spaţiile de birouri în prezent. Angajatorii care urmează să ocupe acele spaţii ignoră soluţiile de iluminat, iar dezvoltatorii nu au interes în promovarea unor sisteme de calitate ridicată.

“Atunci când vine vorba de creşterea productivităţii angajaţilor, marii angajatori investesc în principal în oferirea de beneficii financiare suplimentare şi cursuri de formare profesională, necunoscând faptul că instalarea unui sistem de iluminat adecvat este unul dintre principalii factori care determină creşterea randamentului angajaţilor. O soluţie de iluminat potrivită mediului de lucru, ajută atât la creşterea productivităţii cu până la 20%, dar şi la reducerea costurilor cu energia electrică, în unele cazuri chiar şi cu 50%”, adaugă Viorel Niculae.

Compania VEM Proiect Lighting este parte a grupului de firme MENATWORK specializat în producţia, comerţul şi montajul materialelor şi instalaţiilor pentru construcţii, grup care şi-a început activitatea în România din 1994. VEM Proiect Lighting a obţinut în aprilie 2016 certificarea ISO 9001:2008.

Grupul de firme Menatwork este format în prezent din 11 firme cu un portofoliu complex de produse şi servicii pentru construcţii, amenajări şi finisaje pentru interior şi exterior. Parcul administrativ şi industrial din Bucureşti, pe care îşi desfăşoară activitatea firmele grupului, se întinde în prezent pe o suprafaţa de 90.000 de mp, în zona de sud a Bucureştiului, mai exact la Popeşti-Leordeni.

În fabricile şi reţeaua de distribuţie ale Grupului Menatwork activează în prezent peste 300 angajaţi. Menatwork deţine şi propria reţea comercială în Bucureşti (la Popeşti-Leordeni), Cluj Napoca, Craiova, Constanţa şi Bacău.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/divizia-de-electrice-a-menatwork-a-crescut-productia-24-in-2015-15328133
15328133
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.