Noul "medicament-minune" in lupta contra cancerului

Postat la 13 august 2011 20 afişări

Exercitiile fizice reprezinta noul "medicament-minune" folosit in lupta contra cancerului, aceasta solutie avand totodata capacitatea de a diminua riscul de revenire a maladiei, potrivit unui studiu realizat recent in Marea Britanie.

Pacientele suferind de cancer mamar care fac exercitii fizice timp de 150 de minute in cursul unei saptamani beneficiaza de o reducere cu 40% a riscului de deces si a riscului de reaparitie a bolii, in comparatie cu pacientele care fac sport mai putin de o ora pe saptamana, informeaza mirror.co.uk. Pacientii care sufera de cancer intestinal beneficiaza de o reducere cu 50% a riscului de reaparitie a bolii daca fac sport sase ore pe saptamana, iar pacientii suferind de cancer la prostata prezinta un risc de deces cu 30% mai mic daca fac exercitii fizice timp de trei ore pe saptamana. Macmillian Cancer Support, fundatia de caritate care a comandat acest studiu, sprijina recomandarile emise de Departamentul pentru Sanatate din Marea Britanie, care ii indeamna pe toti supravietuitorii din lupta cu cancerul sa faca 150 de minute de exercitii fizice de intensitate moderata in fiecare saptamana.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
studiu,
sanatate,
cancer,
sport
/actualitate/noul-medicament-minune-in-lupta-contra-cancerului-8614371
8614371
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.