Noua formulă de calcul al veniturilor suplimentare din liberalizarea preţului la gaze - din 1 aprilie

Postat la 01 aprilie 2014 36 afişări

Guvernul a schimbat formula de calcul al veniturilor suplimentare supuse impozitării obţinute de companii ca urmare a liberalizării preţului la gaze, prin ordonanţă de urgenţă aprobată în aceeaşi zi în care documentul a fost prezentat în dezbatere publică, actul fiind publicat luni în Monitor.

Noua formulă de calcul al veniturilor suplimentare din liberalizarea preţului la gaze - din 1 aprilie

 Noua formulă de calcul va fi aplicată de la 1 aprilie.

La începutul anului trecut, Guvernul a decis că, în intervalul 1 februarie 2013-31 decembrie 2014, va suprataxa cu 60% companiile care derulează activităţi de extracţie şi vânzare a gazelor naturale din România, inclusiv din perimetrele din Marea Neagră, taxă aplicată la veniturile suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sector.

Taxa reprezintă 60% din veniturile suplimentare, din care se deduc redevenţele aferente acestor venituri, precum şi investiţiile în segmentul upstream, fără a depăşi 30% din aceste venituri suplimentare.

În proiectul prezentat de Ministerul Finanţelor la 26 martie şi aprobat în aceeaşi zi de Guvern se arată că va fi păstrată impozitarea cu 60% a veniturilor suplimentare, dar va fi schimbată formula de calcul a acestora din urmă, întrucât în legislaţia în vigoare nu se precizează că volumele de gaze naturale din producţia internă vândute consumatorilor noncasnici se referă la cei din piaţa reglementată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noua-formula-de-calcul-al-veniturilor-suplimentare-din-liberalizarea-pretului-la-gaze-din-1-aprilie-12373926
12373926
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.