Nou protest al „Vestelor galbene”: se cere demisia lui Macron. 250 de manifestanţi au fost arestaţi

Autor: Elena Crangasu Postat la 13 septembrie 2020 96 afişări

Nou protest al „Vestelor galbene”: se cere demisia lui Macron. 250 de manifestanţi au fost arestaţi

„Vestele galbene” au ieşit din nou pe străzile Franţei, oamenii fiind nemulţumiţi de măsurile economice şi sociale. Protestele au fost violente şi circa 250 de oameni au fost arestaţi.

„Vestele galbene” sunt din nou purtate de francezi. Mişcarea a început în 2018, când oamenii au ieşit în stradă, nemulţumiţi de preţul la carburanţi şi reforma economică.

Astăzi, dezamăgirile lor sunt şi mai mari. Vor justiţie, cer democraţie şi o viaţă mai bună. Francezii se plâng şi de gestionarea proastă a crizei şi îi cer demisia preşedintelui Macron.

În jur de 1.000 de francezi au ieşit pe străzile Parisului, împărţiţi în două proteste. Unul dintre ele a fost liniştit, dar celălat s-a lăsat cu violenţe.

Protestatarii au aruncat cu sticle, au spart parbrize, au incendiat o maşină şi o motocicletă, iar poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i opri.

„Prin manifestaţia de azi, încercăm să ne concentrăm asupra cererilor noastre, istoria datei de 17 noiembrie (2018 – când mişcarea a început) pentru Vestele Galbene, iar poporul francez a ieşit în străzi pentru a cere o viaţă mai bună, justiţie socială şi fiscală şi democraţie directă şi participativă şi sfârşitul privilegiilor”, spune unul din liderii mişcării „Veste galbene”, Jerome Rodriguez.

Circa 250 de persoane au fost arestate. Asupra unora s-au găsit arme, şurubelniţe şi cuţite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
protest,
macron,
arestare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.