NOU INCIDENT la centrala Fukushima: Emisiile de vapori sunt încă vizibile

Postat la 25 iulie 2013 38 afişări

Sistemul de răcire al unui reactor al centralei avariate Fukushima s-a oprit temporar joi, în timp ce vaporii sunt în continuare vizibili deasupra unei alte clădiri afectate, a anunţat operatorul complexului atomic.

NOU INCIDENT la centrala Fukushima: Emisiile de vapori sunt încă vizibile

 Dispozitivul de răcire al reactorului numărul 6, care nu a fost avariat de tsunami şi de exploziile ulterioare, s-a oprit temporar în jurul orei locale 10.16 (04.16, ora României) în timpul verificării generatorului. El a fost repus în funcţiune la ora locală 12.00 (06.00, ora României), a precizat TEPCO.

Accidentele sunt cotidiene la centrala Fukushima Daiichi, în nord-estul arhipelagului, pusă în pericol, pe 11 martie 2011, de un seism şi un tsunami.

Aproximativ 3.000 de tehnicieni şi muncitori pregătesc dezafectarea instalaţiei, dar se confruntă în permanenţă cu producerea a numeroase avarii în locuri inaccesibile din cauza radioactivităţii.

În afară de scurgeri de apă contaminată care poluează Oceanul Pacific, situat în apropiere, vapori inexplicabili apar în mod intermitent de o săptămână deasupra clădirii reactorului 3.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nou-incident-la-centrala-fukushima-emisiile-de-vapori-sunt-inca-vizibile-11154234
11154234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.