NOKIA iese din piaţa telefoanelor mobile. Compania finlandeză a pierdut războiul cu APPLE ŞI SAMSUNG

Postat la 03 septembrie 2013 81 afişări

Nokia, nume sinonim pentru o perioadă îndelungată cu telefonul mobil de calitate, a fost nevoită să renunţe la afacerea care i-a adus renumele mondial, ieşind de pe o piaţă pe care a dominat-o timp de 14 ani după ce nu a putut ţine pasul cu revoluţia începută de Apple şi accelerată de Google.

NOKIA iese din piaţa telefoanelor mobile. Compania finlandeză a pierdut războiul cu APPLE ŞI SAMSUNG

 Compania finlandeză vinde către Microsoft, pentru 3,79 miliarde de euro, divizia dezvoltatoare şi producătoare de telefoane mobile. Mai departe, Nokia a cedat licenţele către Microsoft timp de 10 ani pentru portofoliul de brevete de invenţie asociate telefoanelor mobile, în schimbul sumei de 1,65 miliarde euro, cu posibilitatea de prelungire a contractului pe termen nelimitat, semn că finlandezii nu intenţionează să revină în viitorul apropiat la producţia de terminale. Totodată, 32.000 de angajaţi Nokia, dintre care aproape 5.000 din Finlanda, vor trece sub umbrela Microsoft.

După transferul celor 32.000 de locuri de muncă, Nokia rămâne cu 56.000 de angajaţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nokia-iese-din-piata-telefoanelor-mobile-compania-finlandeza-a-pierdut-razboiul-cu-apple-si-samsung-11289475
11289475
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.