Noile sancţiuni prevăzute contra Rusiei ar putea fi anulate în cazul unui armistiţiu

Autor: Ioana Bojan Postat la 05 septembrie 2014 45 afişări

Noile sancţiuni economice prevăzute împotriva Rusiei ar putea fi anulate în cazul unui armistiţiu în Ucraina, a declarat vineri ministrul britanic al Afacerilor Externe, aflat la summitul NATO de la Newport.

"Cel mai rezonabil este să mergem înainte cu planul nostru de a impune noi sancţiuni. Dacă ulterior va exista un armistiţiu, dacă este semnat şi va intra în vigoare, vom putea atunci să luăm în considerare anularea sancţiunilor", a declarat Philip Hammond pentru BBC.

"Există mult scepticism în ceea ce priveşte materializarea, implementarea armistiţiului. Noi putem oricând să anulăm sancţiunile, la o dată ulterioară. Pentru moment, nu vrem să fim distraşi de la hotărârea noastră de a impune noi sancţiuni pentru a răspunde la incursiunea de anvergură a forţelor ruse în Ucraina", a adăugat el.

Ministrul s-a exprimat în condiţiile în care Statele Unite pregătesc, în strânsă coordonare cu Uniunea Europeană, noi sancţiuni economice împotriva Rusiei, pentru a accentua presiunea asupra Moscovei.

În paralel, noi negocieri au loc vineri la Minsk în vederea unui armistiţiu în estul Ucrainei, teatrul confruntărilor violente între forţele ucrainene şi rebelii separatişti susţinuţi de Rusia.

Anunţul de miercuri privind un armistiţiu a fost întâmpinat cu prudenţă de aliaţi, obişnuiţi cu acţiunile contradictorii ale Moscovei privind criza ucraineană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
RUSIA,
SANCŢIUNI
/actualitate/noile-sanctiuni-prevazute-contra-rusiei-ar-putea-fi-anulate-in-cazul-unui-armistitiu-13211993
13211993
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.