Noile SANCŢIUNI impuse Rusiei de către UE au intrat în vigoare. Oligarhi ruşi şi lideri separatişti ucraineni, printre cei vizaţi

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 12 septembrie 2014 50 afişări

Noile sancţiuni europene impuse Moscovei cu scopul de a limita finanţarea economiei ruse au intrat în vigoare vineri dimineaţa, odată cu publicarea acestora în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (UE), relatează AFP.

Ele prevăd, de asemenea, măsuri specifice împotriva unor ruşi şi ucraineni acuzaţi că sunt implicaţi în conflictul din Ucraina.

Sancţiunile blochează atât finanţarea datoriei a trei companii petroliere, şi anume Rosneft, Transneft şi filiala petrolieră a gazprom - Gazprom Neft, cât şi a trei din sectorul Apărării, OPK, Oboronprom, United Aircraft Corporation şi Uralvagonzavod.

Sunt vizate, de asemenea, nouă întreprinderi care produc bunuri cu dublă întrebuinţare - civilă şi militară -, cu care europenii au interdicţia să facă comerţ.

Pe lista de 24 de ruşi şi ucraineni vizaţi de blocarea averilor şi interdicţia de a călători în UE figurează Serghei Şoigu, prezentat ca un apropiat al lui Vladimir Putin, vicepreşedintele rus Iuri Vorobiov şi o serie de vicepreşedinţi ai Dumei de Stat (Camra inferioară a Parlamentului rus), şi anume Vladimir Vasiliev, Ivan Melnikov şi Igor Lebedev.

Consiliul European a precizat că 24 de personalităţi, "între care noii lideri din Donbas, membrii Guvernului din Crimeea, precum şi decidenţi şi oligarhi ruşi", vor fi adăugate vineri pe lista sa cu persoanele şi entităţile vizate de noile sancţiuni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
RUSIA,
UCRAINA
/actualitate/noile-sanctiuni-impuse-rusiei-de-catre-ue-au-intrat-in-vigoare-oligarhi-rusi-si-lideri-separatisti-ucraineni-printre-cei-vizati-13254279
13254279
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.