Noi violenţe între protestatari şi forţele de ordine, la Hong Kong

Autor: Mihai Draghici Postat la 19 octombrie 2014 34 afişări

Violenţe între manifestanţi şi forţele de ordine au avut loc la Hong Kong duminică dimineaţă, amplificând impasul dintre un Guvern cu opţiuni limitate şi mişcarea prodemocraţie, relatează Reuters.

Cea mai gravă criză politică izbucnită în Hong Kong de la cedarea suveranităţii de către Marea Britanie în anul 1997 durează deja de patru săptămâni şi nu există semnale privind găsirea unei soluţii, în pofida reluării negocierilor între Guvern şi liderii studenţilor.

Guvernul de la Beijing a semnalat că nu intenţionează să revină asupra deciziei din august care nu conferă drepturile electorale revendicate de protestatari.

"Dacă nu se va găsi o soluţie în timpul sesiunii de negocieri de marţi, mi-e teamă că violenţele vor fi din ce în ce mai ample", afirmă analistul Sonny Lo, profesor la Institutul de Educaţie din Hong Kong.

Sute de protestatari s-au bătut cu forţele de ordine, duminică dimineaţă, în districtul Mong Kok.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HONG KONG,
CHINA,
PROTESTE
/actualitate/noi-violente-intre-protestatari-si-fortele-de-ordine-la-hong-kong-13414573
13414573
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.