Noi DEZVĂLUIRI în cazul de spionaj informatic: Cum a oferit Microsoft acces la mesaje criptate

Postat la 12 iulie 2013 64 afişări

Microsoft a colaborat îndeaproape cu serviciile americane de informaţii cu scopul de a permite interceptarea utilizatorilor săi, ajutând Agenţia pentru securitate naţională (NSA) să ocolească sistemul de criptare al companiei, potrivit unor documente "strict secrete".

Noi DEZVĂLUIRI în cazul de spionaj informatic: Cum a oferit Microsoft acces la mesaje criptate

 Documentele arată că Microsoft a ajutat NSA să ocolească criptarea cu scopul de a răspunde unor îngrijorări ale agenţiei, care se temea că nu va putea intercepta conversaţii online pe noul portal Outlook.com; că agenţia avea deja acces, în etapa prealabilă criptării la e-mailuri pe Outlook.com, inclusiv pe Hotmail şi că gigantul a colaborat cu FBI anul acesta pentru a permite NSA un acces mai uşor via PRISM la serviciul de tip nor de stocare SkyDrive, care are în prezent peste 250 de milioane de utuilizatori în întreaga lume, dezvăluie The Guardian online.

Documentele mai arată că Microsoft a colaborat şi cu Unitatea FBI pentru Interceptarea Datelor pentru a "înţelege" potenţiale probleme privind o opţiune oferită de Outlook.com ce le permite utilizatorilor să creeze adrese de e-mail de tip alias; că în iulie 2012, după nouă luni de la cumpărarea Skype de către Microsoft, NSA s-a lăudat că o nouă capabilitate a triplat numărul de apeluri video pe Skype colectate prin PRISM şi că materialul colectat prin PRISM este împărtăşit în mod curent cu FBI şi CIA, un document NSA calificând programul drept "un sport de echipă".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noi-dezvaluiri-in-cazul-de-spionaj-informatic-cum-a-oferit-microsoft-acces-la-mesaje-criptate-11118867
11118867
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.