Nimic nou pe frontul de vara

Postat la 20 iunie 2006 11 afişări

Un Consiliu European fara miza prea mare pentru Europa, insa cu o incarcatura simbolica greu de neglijat pentru Romania a marcat saptamana trecuta la nivelul politicii externe.

Un Consiliu European fara miza prea mare pentru Europa, insa cu o incarcatura simbolica greu de neglijat pentru Romania a marcat saptamana trecuta la nivelul politicii externe. In timp ce Europa a fost mai preocupata de problemele interne privind Constitutia, scandalul CIA sau summit-ul SUA-UE din aceasta saptamana, Romania a incercat pe toate caile sa evite surprizele neplacute de genul celor de la raportul de tara din 16 mai.

 

Astfel, inca din proiectul de concluzii ale summitului de la sfarsitul saptamanii trecute, diplomatia romaneasca s-a asigurat ca UE nu va uita sa pomeneasca explicit aderarea la 1 ianuarie 2007. Mai mult, presedintele si premierul au plecat la Bruxelles cu inca o tema de dat guvernelor europene: ratificarea la termen a tratatului de aderare al Romaniei, pentru a evita situatia amanarii aderarii printr-un asemenea "viciu de procedura".

 

De remarcat ca, dupa ce initial pareau gata de vacanta, autoritatile de la Bucuresti isi declara acum intentia de a sacrifica mare parte din concediul de vara pentru doua sesiuni parlamentare extraordinare, cerute de premierul Tariceanu cu scopul adoptarii legilor cerute de UE. Desi propunerea a starnit iritarea presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, nu se prevede vreun blocaj institutional din aceasta cauza, opozitia lui Vacaroiu fiind mai mult o tresarire de orgoliu decat un semnal de pericol.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/nimic-nou-pe-frontul-de-vara-2511366
2511366
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.