Niger: Trei biserici incendiate la Niamey, unde se extind manifestaţiile contra Charlie Hebdo. Ambasada Franţei: Cetăţenii să evite orice ieşire

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 17 ianuarie 2015 295 afişări

Trei biserici au fost incendiate sâmbătă la Niamey, unde contestarea caricaturii lui Mahomed publicate de săptămânalul francez Charlie Hebdo se extinde în mai multe cartiere ale capitalei, inclusiv cel al catedralei, după o primă manifestaţie violentă sâmbătă dimineaţa.

Aproximativ 100 de poliţişti antirevoltă, purtând căşti şi scuturi, protejau la ora locală 12.45 (13.45, ora României) Catedrala din Niamey. Protestatarii aruncau cu pietre în ei, a constatat un jurnalist AFP, care mai întâi a văzut două, apoi o a treia biserică incendiate.

Tineri înarmaţi cu bâte, bare de metal sau instrumete agricole defilau în mai multe cartiere ale capitalei, potrivit acestui crespondent.

Ambasada Franţei şi-a îndemnat cetăţenii "să evite orice ieşire".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NIGER,
MANIFESTAŢII,
CHARLIE HEBDO
/actualitate/niger-trei-biserici-incendiate-la-niamey-unde-se-extind-manifestatiile-contra-charlie-hebdo-ambasada-frantei-cetatenii-sa-evite-orice-iesire-13771454
13771454
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.