Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din PSD

Autor: Cătălin Legănel Postat la 12 iunie 2015 74 afişări

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost suspendat din PSD, printr-un ordin semnat de liderul partidului, Victor Ponta, după ce a trimis adrese în calitate de preşedinte executiv al PSD Constanţa, deşi fusese suspendat din aprilie din această funcţie.

Suspendarea lui Nicuşor Constantinescu din PSD vine după ce, în ultimele zile, acesta a trimis adrese către organizaţiile din judeţ, dar şi presei, pe care le-a semnat în calitatea de preşedinte executiv al filialei PSD Constanţa, deşi este suspendat din funcţia respectivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, el a dispus numirea unui preşedinte interimar la conducerea organizaţiei PSD Mangalia şi numirea unui apropiat în funcţia de coordonator al Colegiului 3, pe care l-a desemnat să se ocupe de alegerile interne ale partidului în acest colegiu.

Toate acestea în condiţiile în care, în 24 aprilie, Nicuşor Constantinescu fusese suspendat din funcţia de preşedinte executiv al PSD Constanţa.

Preşedintele interimar al PSD Constanţa, Nicolae Moga, a precizat, într-un comunicat de presă transmi vineri, că a luat act de seria de documente elaborate şi transmise presei de Nicuşor Constantinescu.

"Acţiunile întreprinse de domnul Constantinescu Nicuşor Daniel sunt în afara statutului, fiind nişte acţiuni făcute în nume personal şi nu reprezintă sub nicio formă poziţia Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa. Organizaţia Judeţeană a PSD Constanţa se delimitează de toate aceste acţiuni întreprinse de domnul Constantinescu Nicuşor Daniel şi vă readuce în atenţie faptul că Organizaţia Judeţeană PSD Constanţa este condusă legal şi statutar de subsemnatul, numit interimar de către conducerea centrală a PSD, urmare demisiei din funcţia de preşedinte a domnului Mazăre Radu-Ştefan", se precizează în comunicatul semnat de senatorul Nicolae Moga.

Ataşat acestui comunicat, el a prezentat o adresă semnată, vineri, de preşedintele PSD, Victor Ponta, şi de secretarul general al partidului, Andrei Dolineaschi, prin care organizaţia judeţeană a PSD Constanţa este înştiinţată că Nicuşor Constantinescu "este suspendat din calitatea de membru de partid până la întrunirea Consiliului Judeţean Constanţa".

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în mai multe dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în altul este judecat pentru că a atribuit nelegal terenuri. De asemenea, el este judecat pentru că ar fi subfinanţat Centrul Militar Zonal, în acest dosar el fiind pus sub control judiciar şi având interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al CJ Constanţa. Totodată, el va fi judecat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că a prejudiciat judeţul cu opt milioane de euro.

În 24 februarie 2015, Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Constanţa, printr-un ordin emis de către prefectul judeţului, Ion Constantin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONSTANTINESCU,
SUSPENDARE,
PSD
/actualitate/nicusor-constantinescu-a-fost-suspendat-din-psd-14444602
14444602
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.