Nicolescu: Am cerut pentru listarea Electrica să mărim cota acordată retailului la peste 20%

Postat la 26 iunie 2014 29 afişări

Oferta Electrica a fost subscrisă 200%, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, adăugând că a cerut sindicatului de intermediere să analizeze posibilitatea de a creşte procentul acordat retailului din România de la 15% la peste 20%.

Nicolescu: Am cerut pentru listarea Electrica să mărim cota acordată retailului la peste 20%

 "Obiectivul privind subscrierea a fost depăşit. 200% subscriere. Azi am cerut sindicatului de intermediere să analizeze posibilitatea, ţinând cont de oferta de pe retail, creşterea procentului acordat retailului, care era de 15%. Intenţia este de a acorda retailului din România peste 20%. Sindicatul de intermediere analizează această propunere. Vorbim despre cea mai mare intenţie de listare de pe piaţa de capital din România petrecută vreodată. Este prima privatizare pe care vrem să o realizăm folosind exclusiv piaţa de capital. Mă satisface nivelul de subscriere, unul confortabil. Majoritarea investitorilor instituţionali provin din România, Polonia, Anglia şi SUA", a spus Nicolescu.

La rândul său, Gabriel Dumitraşcu, directorul general al Direcţiei Generale de Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie, a declarat că IPO-ul Electrica a generat un răspuns semnificativ al investitorilor, mai ales că în Europa mai erau în derulare 22 de IPO-uri, din care unele au eşuat, cum ar fi Wizz Air, care nu a primit răspuns suficient de la investitori.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nicolescu-am-cerut-pentru-listarea-electrica-sa-marim-cota-acordata-retailului-la-peste-20-12838490
12838490
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.