Nicolăescu: Programele naţionale de sănătate, de la 1 august. Pachetul minimal, din 1 ianuarie 2015

Postat la 30 ianuarie 2014 30 afişări

Pachetul de servicii medicale de bază va intra în vigoare la 1 aprilie, programele naţionale de sănătate, la 1 august, iar pachetul minimal, la 1 ianuarie 2015, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la o dezbatere privind asigurările de sănătate.

Nicolăescu: Programele naţionale de sănătate, de la 1 august. Pachetul minimal, din 1 ianuarie 2015

 "Introducerea pachetului de bază va face ordine în sistem uşor, uşor. Tot mai multe servicii se vor transfera spre ambulatoriul de specialitate, mai ales cel al spitalelor publice, unde fie lipseşte, fie nu este utilizat pentru că nimeni nu doreşte acest lucru. Pachetul aşază o serie de servicii medicale, de unde nu trebuie şi unde se dau bani mulţi, în servicii care se acordă cum trebuie, cu eficienţă. Astfel, vom avea mai puţini bani deturnaţi şi mai mulţi bani cheltuiţi chibzuit", a declarat ministrul Sănătăţii, joi, la o dezbatere privind asigurările de sănătate.

Cu acelaşi prilej, ministrul Sănătăţii a spus că primul oponent al reformei este sistemul, de aceea trebuie să se înţeleagă faptul că medicii din spital nu vor fi scoşi din sistem.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nicolaescu-programele-nationale-de-sanatate-de-la-1-august-pachetul-minimal-din-1-ianuarie-2015-11993303
11993303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.