Nepotul lui Freud te-a transformat într-un cumpărător înrăit - GALERIE FOTO

Autor: Ioana Matei Postat la 27 februarie 2013 164 afişări

Lumea occidentală nu a fost dintotdeauna dependenta de cumpărături, iar consumerismul este o cultură care s-a născut după Primul Război Mondial, potrivit Business Insider.

Înainte ca americanii să ajungă la o datorie totală de 11, 3 trilioane de dolari, oamenii obişnuiau să economisească bani pentru lucruri de care aveau cu adevărat nevoie. În epoca abundenţei de după Primul Război Mondial, corporaţiile ameninţate de supraproducţie au iniţiat strategii de manipulare psihologică.

Bancherul Paul Mazur de la Lehman Brothers spunea în perioada respectivă: "Trebuie să transformăm America dintr-o naţiune a nevoilor, în una a dorinţelor"."Oamenii trebuie antrenaţi să îşi doreacă lucruri noi chiar înainte ca cele vechi să fie întru totul consumate. Trebuie să construim o nouă mentalitate în America". Conspiraţia s-a materializat prin prin intermediul publicităţii şi susţinerii din partea Guvernului american, dovedindu-se a fi extrem de eficientă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
americanii,
consum,
consumatori
/actualitate/nepotul-lui-freud-te-a-transformat-intr-un-cumparator-inrait-galerie-foto-10608920
10608920
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.