Negocierile între cele două Corei: Seulul şi Phenianul nu şi-au desemnat încă negociatorii, cu doar o zi înainte de eveniment

Postat la 11 iunie 2013 51 afişări

Coreea de Sud şi Coreea de Nord nu şi-au desemnat negociatorii până marţi, cu o zi înainte de începerea primelor negocieri bilaterale la nivel înalt după mai mulţi ani.

Negocierile între cele două Corei: Seulul şi Phenianul nu şi-au desemnat încă negociatorii, cu doar o zi înainte de eveniment

 Seulul încă mai aştepta marţi la prânz (6.00, ora României) identitatea şi funcţia negociatorilor nord-coreeni ce urmează să traverseze frontiera miercuri pentru a se prezenta la Hotelul Grand Hilton din Seul, ales să găzduiască reuniunea.

"Nu ştim când va transmite (Coreea de) Nord lista delegaţilor săi", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ministerului sud-coreean al Unificării.

"Aşteptăm de (marţi) dimineaţa", a adăugat ea.

După luni de tensiuni punctate cu ameninţări cu o adevărată apocalipsă nucleară, Coreea de Sud şi aliaţii săi, dar şi puteri regionale, cu China şi Japonia în frunte, şi-au exprimat satisfacţia faţă de faptul că Phenianul doreşte să reia un dialog.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/negocierile-intre-cele-doua-corei-seulul-si-phenianul-nu-si-au-desemnat-inca-negociatorii-cu-doar-o-zi-inainte-de-eveniment-10954762
10954762
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.