Naufragiu produs în largul Malaysiei: Şaizeci şi şase de persoane sunt date dispărute

Autor: Gaidau Ion Postat la 18 iunie 2014 32 afişări

Şaizeci şi şase de persoane sunt date dispărute după ce un vas care transporta imigranţi clandestini indonezieni a naufragiat, miercuri, în apropierea coastei de vest a Malaysiei, a anunţat un oficial al poliţiei maritime din această ţară din Asia de Sud-Est, relatează AFP.

"Un vas de lemn cu 97 de indonezieni la bord s-a scufundat la sosire în portul Klang, în apropiere de Banting", a declarat pentru AFP Mohamad Zuhri, purtătorul de cuvânt al Agenţiei malaysiene a poliţiei maritime, adăugând că 31 de persoane au fost salvate.

"Indonezienii erau pe punctul de a intra ilegal în Malaysia traversând strâmtoarea Malacca", a adăugat el.

Vasul s-a scufundat în cursul nopţii de marţi spre miercuri, a precizat oficialul, fără să fie în măsură să ofere detalii despre cauzele producerii accidentului şi capacitatea ambarcaţiunii.

Autorităţile malaysiene au anunţat că un elicopter şi cinci nave au fost mobilizate pentru efectuarea operaţiunilor de căutare a supravieţuitorilor.

Malaysia, a treia economie a Asiei de Sud-Est, atrage muncitori imigranţi din ţările vecine mai sărace, între care Indonezia, Bangladesh sau Myanmar.

Astfel de incidente au loc frecvent, ţinând cont de faptul că mii de imigranţi încearcă să ajungă în Malaysia la bordul unor ambarcaţiuni fragile, în speranţa găsirii unui loc de muncă în construcţii, fabrici sau pe plantaţii, sectoare evitate în general de malaysieni.

Indonezienii, care sunt de departe cei mai numeroşi dintre imigranţii clandestini din Malaysia, aleg frecvent să traverseze strâmtoarea Malacca în cursul nopţii.

În august 2013, o ambarcaţiune cu aproximativ 40 indonezieni la bord, presupuşi imigranţi cladestini, a naufragiat în plină noapte în largul coastelor Malaysiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MALAYSIA,
INDONEZIA,
NAUFRAGIU
/actualitate/naufragiu-produs-in-largul-malaysiei-saizeci-si-sase-de-persoane-sunt-date-disparute-12781009
12781009
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.