Năsui: Se înfiinţează încă o agenţie inutilă dar bănoasă: 250 de posturi, 76 de pensii speciale

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 16 ianuarie 2023 289 afişări

Fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui, afirmă că „se înfiinţează încă o agenţie inutilă dar bănoasă: 250 de posturi, 76 de pensii speciale, o maşină la doi angajaţi”: „Se numeşte Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior. Un nume pompos şi impresionant”.

Năsui: Se înfiinţează încă o agenţie inutilă dar bănoasă: 250 de posturi, 76 de pensii speciale

„Se înfiinţează încă o agenţie inutilă dar bănoasă: 250 de posturi, 76 de pensii speciale, o maşină la doi angajaţi. Se numeşte Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior. Un nume pompos şi impresionant, cine ar fi împotriva investiţiilor şi comerţului exterior? Se înfiinţează prin desprinderea a două direcţii din ministerul antreprenoriatului şi turismului. În prezent, ministerul are 589 de posturi şi 5 secretari de stat. După modificare, va avea 382 posturi şi ... tot 5 secretari de stat. Deşi activitatea se mută şi se înfiinţează alte posturi secretari de stat în agenţie, se păstrează şi sinecurile din minister”, scrie pe Facebook Claudiu Năsui.

El precizează că agenţia va avea 250 de posturi, adică 43 de posturi noi peste cele 207 care se mută din minister.

„Dintre ele, 76 sunt <ataşaţi economici> cu grade diplomatice şi pensie specială. Ca să vedeţi cât de mult vor ei de fapt să desfiinţeze pensiile speciale. Cine sunt aceşti ataşaţi? Fiica unui fost şef de stat, consiliera unui ministru demis, alt consilier şi naş de cununie pentru un ministru, fosta soţie a unui viceprimar, fost director de cabinet al ministrului, fosta soţie a unui deputat PSD şi aşa mai departe. Înţelegeţi de ce PSD-PNL nu doreşte desfiinţarea pensiilor speciale. Culmea abia acum urmează: va avea un parc auto de 125 de maşini. Adică o maşină la 2 angajaţi. Am găsit în ministerul economiei un mamut de 839 de posturi inutile. În mandatul meu, am desfiinţat 40 de posturi cu pensie specială şi apoi am început o reorganizare care ar fi tăiat doar din prima etapă 30% din totalul posturilor. Dar ce să vedeţi, PSD şi PNL şi-au împărţit ministerul în două, iar posturile au crescut în total la 864. Din 6 demnitari (un ministru şi 5 secretari de stat), au ajuns la 11 (doi miniştri şi 9 secretari de stat). Acum posturile totale devin 907. Plus 13 demnitari (doi miniştri, 10 secretari de stat şi un subsecretar de stat). La ele se adaugă cabinetele demnitarilor şi posturile de înalţi funcţionari publici. Totul pentru a face acelaşi lucru pe care îl făceau până acum, adică... mai nimic. În plină criză, avem cel mai umflat guvern, peste dublul demnitarilor primului guvern USL doar în ministere. Am atins un nou record de 1.280.000 de angajaţi la stat. Şi tot înfiinţează posturi şi sinecuri. Cine plăteşte pentru toate aceste sinecuri? Nu ei. Ei doar încasează. Nota de plată ajunge la contribuabilii români, prin taxele pe care le-au crescut şi prin inflaţia istorică”, încheie Năsui.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
năsui,
arice,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.