Nancy Pelosi - "Doamna Tanc" din secolul 21

Postat la 03 august 2022 69 afişări

Nancy Pelosi - "Doamna Tanc" din secolul 21

Nancy Pelosi, în vârstă de 82 ani, este prima femeie preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din Congresul american. Ea a sfidat ameninţările militare ale Chinei şi a păşit în Taiwan pentru libertatea locuitorilor insulei în timp ce China a dezlănţuit manevre aeriene agresive.

În 1989, în Piaţa Tiananmen, un rebel s-a pus în faţa tancurilor manevrate de soldaţii regimului comunist care au primit ordine de la conducere să reprime protestele paşnice ale studenţilor ce îşi doreau libertate.

Nancy Pelosi a realizat ce n-au putut să facă doi foşti preşedinţi americani, George Bush în 1989 după Tiananmen şi Donald Trump după Hong Kong în 2019, ambii republicani, şi de altfel, ambii au pierdut cursa electorală pentru realegere.

Nancy Pelosi sfidează ameninţările regimului comunist din China şi sfaturile precautului preşedinte Biden, şi vizitează Taiwanul pentru a sprijini democraţia

Prima femeie preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, în vârstă de 82 ani, Nancy Pelosi a sfidat ameninţările Chinei la fel cum a procedat rebelul în Piaţa Tiananmen în 1989 când s-a pus în faţa tancurilor chineze, cunoscut în istorie ca "Omul Tanc". Nici în zilele noastre nu-i este cunoscută identitatea protestatarului necunoscut. 

Nancy Pelosi nu luptă pentru suveranitatea şi independenţa Taiwanului, ci mai degrabă pentru democraţia sa. Ea consideră că China nu ar trebui să mai fie lăsată să subjuge sub tiranie comunităţi care aleg să fie conduse democratic, aşa cum a făcut în Hong Kong în 2019.

Ea a sosit marţi seară în capitala insulei, Taipei, unde a efectuat o serie de întâlniri oficiale.

Nancy Pelosi:"Lumea se confruntă cu o alegere între democraţie şi autocraţie"

Nancy Pelosi este oficialul american cu rangul cel mai înalt care vizitează Taiwanul în ultimii 25 de ani, iar vizita sa a amplificat tensiunile între China şi Statele Unite care încearcă să demonstreze că este încă un actor major pe scena internaţională şi liderul lumii libere care apără drepturile şi libertăţile fundamentale ale fiecărei comunităţi care nu-şi doreşte să trăiască sub autoritarism.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
american,
presedinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.