Muncitori români protestează în Italia: Zeci de şoferi de camioane reclamă că nu sunt plătiţi

Postat la 23 ianuarie 2013 49 afişări

Aproximativ 30 de români care lucrează în Italia ca şoferi de camioane, dar sunt angajaţi de patronul italian la o firmă din Arad, reclamă că nu mai sunt plătiţi de patru luni, de trei zile ei declanşând un protest în Brescia, în timp ce o plângere a fost depusă miercuri la ITM Arad.

Muncitorii români au declanşat o grevă în Italia, protestând cu autocamioanele pe marginea autostrăzii din regiunea Brescia, în timp ce un grup de reprezentanţi au venit în Arad pentru a se plânge autorităţilor.

Reprezentantul protestatarilor, Florin Dragomirescu, a declarat că s-a adresat Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Arad în numele tuturor celor 28 de angajaţi români ai firmei, care au semnat cu toţii o reclamaţie.

Conform sursei citate, românii lucrează pentru un patron din Montichiari, regiunea Brescia, dar de un an şi jumătate acesta şi-ar fi închis firma din Italia pentru a deschide una în Arad, astfel că toţi angajaţii români ar fi fost transferaţi pe noua firmă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Muncitori,
camioane,
protest
/actualitate/muncitori-romani-protesteaza-in-italia-zeci-de-soferi-de-camioane-reclama-ca-nu-sunt-platiti-10518560
10518560
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.