Motivele pentru suspendarea preşedintelui Băsescu. Cum arată textul cererii formulate de USL

Postat la 04 iulie 2012 19 afişări

USL a identificat, în cererea de suspendare a preşedintelui, mai multe motive pentru care acesta ar trebui să plece de la Palatul Cotroceni. În cererea de suspendare pe care USL l-a depus la Parlament se arată că "majoritatea deciziilor politice majore din ultimii 3 ani au fost luate în afara cadrului de funcţionare democratică a statului şi împotriva voinţei poporului".

1. A instigat la nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale

USL susţine în documentul pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui că Traian Băsescu "a instigat la nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale", a făcut presiuni directe asupra judecătorilor CC şi a iniţiat un proiect neconstituţional de revizuire a Constituţiei.

2. A încălcat repetat separaţia puterilor în stat şi independenţa justiţiei

Preşedintele Traian Băsescu a încălcat în mod repetat principiul separaţiei puterilor în stat şi independenţa justiţiei, instigând totodată la nerespectarea legii, susţine USL.

3. A uzurpat rolul premierului şi s-a substituit în atribuţiile Guvernului

USL susţine că Traian Băsescu "a uzurpat rolul prim-ministrului şi s-a substituit în atribuţiile constituţionale ale Guvernului".

Alte motive ale suspendarii pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
suspendare,
basescu,
parlament,
reunire
/actualitate/motivele-pentru-suspendarea-presedintelui-basescu-cum-arata-textul-cererii-formulate-de-usl-9814278
9814278
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.