Mostenitorul nord-coreean, la prima vizita in China

Autor: Mihai Mitrica Postat la 21 mai 2011 26 afişări

Cel mai mic fiu al liderului nord-coreean Kim Jong-il se afla in vizita in China - un nou indiciu privind planurile de succesiune din statul comunist izolat.

Potrivit presei sud-coreene, Kim Jong-un a plecat cu trenul in China, principalul aliat al Phenianului, aceasta fiind prima calatorie a lui Kim Jong-un de cand a preluat functii politice si militare esentiale, anul trecut. Scopul vizitei consta in negocieri economice si coordonarea politicilor cu China, inainte de discutiile cu Coreea de Sud pe teme nucleare.

Actualul lider nord-coreean Kim Jong-Il, in varsta de 69 de ani, a suferit un atac cerebral, ceea ce a alimentat temerile privind stabilitatea statului nuclear. Procesul de succesiune de la Phenian a ramas insa opac: intr-o sesiune rara a Parlamentului nord-coreean, din luna aprilie, nu a fost mentionat niciun eventual succesor al lui Kim Jong-Il.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mostenitorul-nord-coreean-la-prima-vizita-in-china-8277354
8277354
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.