Moşteanu: Certificatul Covid la locul de muncă trebuie legiferat în Parlament

Autor: Andreea Tobias Postat la 05 ianuarie 2022 52 afişări

Certificatul Covid la locul de muncă trebuie legiferat în Parlament, declară vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu. Decizia politică pe această temă este blocată în prezent în coaliţia PSD-PNL-UDMR.

Moşteanu: Certificatul Covid la locul de muncă trebuie legiferat în Parlament

Ionuţ Moşteanu îl critică la RFI pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pentru eşecul legat de introducerea certificatului Covid la locul de muncă: „Ce mă miră pe mine foarte tare este poziţia doctorului Rafila, un doctor care evident că înţelege cum funcţionează şi cum se poate lupta cu o pandemie, însă doctorul Rafila pare că a dat jurământul lui Hipocrate pe carnetul de partid, stă cu ochii în sondaje alături de domnul Marcel Ciolacu şi spune hai, mai bine să nu luăm măsuri nepopulare, scapă cine poate".

Vicepreşedintele USR cere ca certificatul verde la locul de muncă să fie legiferat în Parlament: „Trebuie făcut în Parlament, asta este foarte clar. În Parlament, atunci când există voinţă politică, lucrurile se pot mişca foarte repede. USR are toată disponibilitatea să discute cu toate celelalte partide, pentru a găsi o formă realistă, care poate ajuta autorităţile să se lupte cu coronavirusul".

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat la Antena 3 că certificatul Covid nu este singurul instrument de combatere a pandemiei şi că nu trebuie pusă neapărat presiune pe români să se vaccineze sau nu. Ionuţ Moşteanu taxează declaraţiile liderului social-democrat: „Mi se par afirmaţii iresponsabile. Ce propune în schimb domnul Ciolacu? Nu a propus nimic. Este plin de populism, stă cu ochii în sondaje şi nu-l interesează că va veni un val care va pune din nou presiune pe spitale, pe ATI, pe foarte multe business-uri şi pe bugetul de stat".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moşteanu,
certificat,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.