Moscova a început să elibereze paşapoarte ruseşti cetăţenilor din Crimeea

Autor: Iuliana Enache Postat la 20 martie 2014 53 afişări

Administraţia rusă a început să elibereze paşapoarte ruseşti în Crimeea după aplipirea acestei peninsule ucrainene la Rusia, a anunţat agenţia de presă publică RIA Novosti.

"Procesul a început. Am livrat deja o parte din paşapoarte astăzi (miercuri) şi activitatea se va intensifica de la zi la zi", a declarat şeful Serviciului rus pentru migraţie, Konstantin Romodanovski.

Proiectul de lege transmis miercuri Camerei inferioare a Parlamentului rus de către preşedintele Vladimir Putin prevede ca, imediat după alipirea Crimeei la Federaţia Rusă, cetăţenii ucraineni ai acestei peninsule şi persoanele apatride care locuiesc acolo permanent să fie consideraţi cetăţeni ruşi, precizează RIA Novosti.

Romodanovski nu a ştiut să spună cum vor trăi şi vor lucra în Crimeea persoanele care nu vor să adopte naţionalitatea rusă. "Avem misiuni prioritare de îndeplinit", a răspuns el, explicând că acest caz al Crimeei este unic şi alipirea recentă, a precizat RIA Novosti.

Un referendum organizat duminică în Crimeea şi denunţat de occidentali a aprobat cu un procent de 97 la sută alipirea provinciei la Rusia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
CRIMEEA,
/actualitate/moscova-a-inceput-sa-elibereze-pasapoarte-rusesti-cetatenilor-din-crimeea-12297704
12297704
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.