Moody’s a retrogradat ratingul Transelectrica cu o treaptă

Postat la 21 decembrie 2012 8 afişări

Moody’s a retrogradat joi ratingul Transelectrica cu o treaptă, de la nivelul Ba1 la Ba2, cu perspectivă negativă, din cauza îngrijorării legate de nivelul lichidităţilor companiei.

Decizia a fost luată la încheierea unei perioade de evaluare iniţiată în luna iulie, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

"Retrogradarea Transelectrica reflectă îngrijorarea referitoare la poziţia lichidităţilor companiei, riscul legat de refinanţare, precum şi continuarea dependenţei de facilităţi bancare pe termen scurt pentru asigurarea necesarului de finanţare", a declarat Nicholas Stevens, analist la Moody's însărcinat cu evaluarea Transelectrica.

El a adăugat că perspectiva negativă arată menţinerea riscurilor legate de sprijinul aşteptat din partea Guvernului român.

Ratingul Transelectrica este susţinut cu două trepte de sprijinul potenţial din partea Guvernului, se arată în comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Moody’s,
Transelectrica,
treaptă
/actualitate/moody-s-a-retrogradat-ratingul-transelectrica-cu-o-treapta-10406408
10406408
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.