Moody's a coborât ratingul BRD şi al altor subsidiare Societe Generale. Ce previziuni are agenţia pentru România

Postat la 26 iunie 2012 25 afişări

Moody's a coborât cu o treaptă ratingul BRD - Groupe Societe Generale la "Baa3", cu perspectivă negativă, ajustând calificativele de credit a cinci subsidiare ale Societe Generale din Europa Centrală şi de Est după retrogradarea grupului francez, la sfârşitul săptămânii trecute.

Moody's a ajustat ratingurile a cinci subsidiare ale Societe Generale, din Cehia, România şi Rusia, printre care şi BRD, în urma retrogradării calificativului băncii franceze de la "A1" la "A2", cu perspectivă stabilă. Agenţia a coborât vineri ratingurile a 15 mari bănci globale cu operaţiuni semnificative pe pieţele de capital, printre care şi Societe Generale, din cauza riscului presupus de volatilitate.

Moody's anticipează că performanţele economiei româneşti se vor îmbunătăţi în următorii ani, însă cu rate de creştere mult mai reduse faţă de nivelurile anterioare crizei financiare mondiale din 2008. Astfel, convergenţa veniturilor cu nivelul din statele europene mai bogate va rămâne un obiectiv dificil, ţinând cont de divergenţele semnificative în zona veniturilor populaţiei, care sunt cu 64% sub media UE. Situaţia macroeconomică dificilă va afecta sectorul bancar prin cererea scăzută pentru credit, scăderea veniturilor şi deteriorarea calităţii activelor, consideră analiştii agenţiei de rating.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
Moody's,
rating,
BRD,
Societe Generale
/actualitate/moody-s-a-coborat-ratingul-brd-si-al-altor-subsidiare-societe-generale-ce-previziuni-are-agentia-pentru-romania-9782969
9782969
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.