Mogulul gazelor de şist a murit într-un accident de maşină la o zi după ce a fost acuzat de conspiraţie

Postat la 04 martie 2016 346 afişări

Mogulul gazelor de şist a murit într-un accident de maşină la o zi după ce a fost acuzat de conspiraţie

Aubrey McClendon, unul dintre mogulii gazelor de şist din Statele Unite, a murit într-un accident de maşină în Oklahoma City, la 56 de ani. Moartea lui vine la numai o zi după ce a fost acuzat de aranjarea licitaţiilor pentru contractele de petrol şi gaze naturale, scrie Bloomberg.

Un avocat carismatic şi neobosit al gazelor naturale, McClendon a înfiinţat acum 24 de ani firma Chesapeake şi a transformat-o în al doilea mare producător de gaze american, după gigantul ExxonMobil, scrie Financial Times.

Deşi nu a jucat niciun rol în dezvoltarea tehnologiilor forajului orizontal sau fracturării hidraulice, care au făcut posibilă extragerea gazelor şi a petrolului din roci sedimentare, McClendon a fost cel care le-a recunoscut potenţialul mai bine decât oricine. El a avut un succes remarcabil şi în a convinge proprietarii de terenuri să permită companiei sale să foreze pe pământul lor. Printr-o "armată" de mii de agenţi, Chesapeake şi-a extins activităţile în majoritatea zonelor din Statele Unite cu zăcăminte bogate de hidrocarburi ascunse în şist.

Achiziţiile accelerate sub comanda lui McClendon au lăsat însă compania într-o poziţie vulnerabilă atunci când preţurile gazelor naturale s-au prăbuşit la minime istorice anul trecut. În plus, afacerile personale ale directorului au devenit la un moment dat suspecte, determinând board-ul companiei să investigheze practica directorului de a împrumuta fonduri de la firmele care investeau în Chesapeake, notează The Wall Street Journal.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mogulul-gazelor-de-sist-a-murit-intr-un-accident-de-masina-la-o-zi-dupa-ce-a-fost-acuzat-de-conspiratie-15096732
15096732
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.