Modelul suedez a dezamăgit. Polonia şi Suedia, singurele ţări din Uniunea Europeană care nu au trecut peste vârful pandemiei de coronavirus

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 14 iunie 2020 354 afişări

Modelul suedez a dezamăgit. Polonia şi Suedia, singurele ţări din Uniunea Europeană care nu au trecut peste vârful pandemiei de coronavirus

Polonia şi Suedia sunt singurele ţări din Uniunea Europeană care nu trecut peste vârful numărului de infecţii cu COVID-19, spune Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), potrivit Euronews.

„Valul iniţial de transmitere a bolii a trecut de punctul maxim în majoritatea ţărilor cu excepţia Poloniei şi Suediei.”

ECDC-ul spune că măsurile de distanţare aplicate în Uniunea Europeană, Spaţiul Economic European – care include Islanda, Liechtenstein şi Norvegia – şi Marea Britanie au dus la o scădere de 80% a numărului de infecţii raportate la fiecare 14 zile din 9 aprilie până în prezent. Însă trendul nu a fost observat în Suedia şi Polonia.

Autorităţile suedeze au raportat 49.684 de cazuri cu coronavirus şi 4.854 de decese până vineri, 12 iunie. Aproape două treimi din numărul total de infecţii din ţară au fost raportate după 23 aprilie, ceea ce reprezintă 6% din numărul total de cazuri identificate în 31 de ţări europene în ultima lună şi jumătate.

În aceeaşi perioadă, doar Marea Britanie, Italia, Spania, Franţa şi Germania – cele mai afectate ţări din Europa – au înregistrat mai multe cazuri.

În Polonia, a fost observată o creştere masivă a numărului de infecţii după depistarea unor focare în mai multe mine de cărbune de pe teritoriul ţării. Polonia înregistrează 28.577 de cazuri cu coronavirus, 1.150 fiind raportate weekendul trecut, şi 1.222 de morţi.

Majoritatea ţărilor europene au început să ridice măsurile de distanţare socială impuse la mijlocul lunii martie pentru a controla răspândirea virusului, însă marile adunări şi călătoriile rămân în continuare restricţionate.

Câteva state din Uniunea Europeană şi-au deschis deja frontierele pentru ţările vecine, fiind aşteptată o redeschidere majoră după 15 iunie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
suedia,
uniunea europeana,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.