Feriga, la rang de artă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 13 iunie 2020 103 afişări

Natura e o sursă de inspiraţie pentru mulţi artişti, fie ei pictori sau sculptori ori creatori de instalaţii de artă. Unii sunt atraşi de copaci, alţii de flori, iar unii de ceva mai umil, cum ar fi ferigile, care devin subiect al creaţiilor lor.

În această ultimă categorie, scrie Washington Post, se încadrează artista Sophie McCrocklin, care a fost fermecată de frunzele de ferigă pe care le-a descoperit într-o plimbare prin Parcul Rock Creek din capitala SUA. A ajuns astfel să treacă de la creat colaje din fibre şi materiale textile la adevărate sculpturi. Seria sa dedicată ferigilor numără 19 sculpturi foarte detaliate realizate din sârmă şi pânză specială pentru vele, care prezintă diferite specii ale acestei plante. Artistei i-a luat şase ani să realizeze cele 19 lucrări. Pentru fiecare sculptură fotografiază frunzele, după care măreşte imaginile şi apoi desenează în amănunt fiecare element al plantei, folosindu-se de desenul realizat pentru a decupa materialul textil. Pe lângă fotografii, Sophie McCrocklin a mai făcut vizite de documentare şi la Smithsonian, ca să se asigure că nu-i scapă niciun detaliu. O parte din lucrările sale cu ferigi au fost prezentate într-o expoziţie, iar artista afirmă că motivul pentru care a creat sculpturile botanice este dorinţa de a-i îndemna pe oameni să fie mai atenţi cu natura şi conservarea ei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.