Mitropolitul Vladimir solicită plasarea lui Vlad Filat în arest la domiciliu, invocând "nenumăratele acte de caritate" ale fostului premier

Autor: Ioana Bojan Postat la 20 octombrie 2015 59 afişări

Mitropolitul Vladimir al Chişinăului şi al Întregii Moldove a lansat un apel către instituţiile statului moldovean, solicitând ca fostul premier Vlad Filat să fie plasat în arest la domiciliu, menţionând acte de caritate ale acestuia, "înfăptuite din cele mai sincere şi mai creştineşti porniri".

"În aceste zile, societatea autohtonă, dar şi comunitatea internaţională, urmăreşte cu deosebită atenţie evenimentele legate de recenta reţinere a Domnului Vlad Filat. Cunoscând nenumăratele acte de caritate ale Domniei Sale, avem certitudinea că acestea au fost înfăptuite din cele mai sincere şi mai creştineşti porniri", a anunţat Mitropolia într-un comunicat de presă, citat de site-ul Unimedia.info.

"Pornind de la aceste premise, lansăm un apel către toate instituţiile competente ale statului, implicate în cercetarea învinuirilor aduse Domnului Vlad Filat, pentru a îngădui aflarea Domniei Sale în arest la domiciliu, fapt care, credem noi, nu va periclita în nici un fel desfăşurarea anchetei şi va permite aflarea unui tată şi a unui soţ alături de copii şi de rudenii, în această perioadă de serioase încercări pentru familie şi pentru apropiaţi", menţionează comunicatul.

Totodată, Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove, aflată sub jurisdicţia canonică a Patriarhiei Moscovei şi a întregii Rusii, îşi exprimă speranţa că acest caz va fi elucidat în condiţiile unei justiţii corecte.

Vlad Filat, acuzat de fraudă bancară şi luare de mită, a fost reţinut joi seară, în baza unui mandat emis de Centrul Naţional moldovean Anticorupţie (CNA), la scurt timp după ce Parlamentul de la Chişinău a decis suspendarea imunităţii sale juridice.

El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile duminică şi riscă până la 15 ani de închisoare pentru corupţie şi fraude în sistemul bancar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
R.MOLDOVA,
MITROPOLIT,
FILAT
/actualitate/mitropolitul-vladimir-solicita-plasarea-lui-vlad-filat-in-arest-la-domiciliu-invocand-nenumaratele-acte-de-caritate-ale-fostului-premier-14855039
14855039
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.