Mitinguri în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, cu o săptămână înaintea alegerilor locale

Autor: Iuliana Enache Postat la 08 iunie 2015 63 afişări

Partidul Liberal, Platforma Da şi Partidul Lista Poporului au organizat aproape simultan manifestaţii, duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitala Republicii Moldova, relatează PRO TV Chişinău.

Activistul Andrei Donica de la Lista Poporului a protestat pe acoperişul unei clădiri, în timp ce manifestanţii Platformei Da i-au huiduit în piaţă pe primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă şi pe liderul liberal Mihai Ghimpu. În replică, liberalii i-au acuzat pe manifestanţi că fac jocul cuiva.

Cele trei evenimente de duminică au început practic simultan. Liberalii au adus zece autobuze încă de dimineaţă, pe care scria "miliardul furat" şi au amenajat o scenă în Piaţa Marii Adunări Naţionale. În acelaşi timp, cei de la Platforma Da au instalat o altă scenă faţă în faţă cu aceasta, în apropiere de Arcul de Triumf. Aşa că, supăraţi că sunt nevoiţi să se înghesuie în parc, protestatarii au intrat peste liberali.

Manifestanţii de la Platforma Da l-au acuzat pe Mihai Ghimpu că s-ar fi întâlnit cu Vlad Plahotniuc pentru a le împiedica manifestaţia. "Plahotniuc şi-a scos ultimul as din mânecă, iar acesta este Mihai Ghimpu", au afirmat ei.

În acelaşi timp, un alt partid, Lista Poporului, organiza un protest faţă de liberali pe acoperişul unei clădiri de lângă Piaţa Marii Adunări Naţionale. După mai multe ore de scandări şi huduieli, protestatarii de la Platforma Da au mărşăluit până la Centrul Naţional Anticorupţie.

Republica Moldova va organiza alegeri locale la 14 iunie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
R.MOLDOVA,
MITING,
ALEGERI
/actualitate/mitinguri-in-piata-marii-adunari-nationale-din-chisinau-cu-o-saptamana-inaintea-alegerilor-locale-14422402
14422402
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.