Israelul bombardează ţinte din Fâşia Gaza după un atac cu rachete. Netanyahu denunţă "ipocrizia" ONU

Autor: Mihai Draghici Postat la 07 iunie 2015 183 afişări

Aviaţia militară israeliană a efectuat, duminică, raiduri aeriene în nordul Fâşiei Gaza, ca ripostă la o rachetă lansată din teritoriul palestinian spre sudul Israelului, un incident care a atras nemulţumirea premierului Benjamin Netanyahu faţă de pasivitatea comunităţii internaţionale.

Militanţi islamişti din Fâşia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul mişcării fundamentaliste Hamas, au lansat sâmbătă o rachetă spre sudul Israelului. Proiectilul a căzut pe un câmp, fără a provoca victime. Atacul a fost revendicat de gruparea salafistă Brigăzile Omar, afiliată reţelei teroriste sunnite Stat Islamic.

În replică, avioane militare israeliene au bombardat duminică "poziţii teroriste din nordul Fâşiei Gaza", potrivit Statului Major al armatei israeliene. În urma raidurilor aeriene nu au fost semnalate victime.

Pe fondul amplificării tensiunilor, sirenele antiaeriene au răsunat duminică în oraşul israelian Ashkelon.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a condamnat, duminică, "ipocrizia" comunităţii internaţionale, care nu a condamnat atacul cu rachetă.

"Nu am auzit nici măcar un singur membru al comunităţii internaţionale să condamne atacul, iar Naţiunile Unite nu au spus nici măcar un cuvânt. Trebuie să fie clar: ipocrizia care se răspândeşte în lume nu ne va opri să apărăm cetăţenii Israelului", a spus Netanyahu, potrivit site-ului Ynetnews.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ISRAEL,
FÂŞIA GAZA,
/actualitate/israelul-bombardeaza-tinte-din-fasia-gaza-dupa-un-atac-cu-rachete-netanyahu-denunta-ipocrizia-onu-14419942
14419942
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.