Ministrul Economiei aşteaptă repornirea Oltchim într-o perioadă cuprinsă între două şi patru săptămâni

Postat la 20 septembrie 2012 45 afişări

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat, miercuri, la Râmnicu Vâlcea, că aşteaptă repornirea Oltchim într-o perioadă cuprinsă între două şi patru săptămâni, precum şi un investitor strategic pentru privatizare, capabil să preia combinatul.

"Am discutat cu conducerea combinatului, care are un plan de redeschidere treptată a instalaţiilor. Aştept redeschiderea Oltchim într-o perioadă cuprinsă între două şi patru săptămâni. Trebuie menţionat însă că este nevoie de un credit de 20 de milioane de euro pe care ni-l poate asigura o bancă comercială în urma depunerii unei garanţii a statului român la EximBank. Dar, evident, aici vom face o notificare către Comisia Europeană. Din informaţiile noastre ar fi deja mai mulţi investitori interesaţi să depună ofertele pentru combinat, firme din Vest, mă refer. Şi cele două firme românesti care şi-au retras momentan oferta pentru a veni cu îmbunătăţiri la ea mâine (n.r. - joi). Vineri, în jurul prânzului, vom şti numele celui care va câştiga licitaţia de la Oltchim", a declarat Daniel Chiţoiu. Ministrul Economiei a mai precizat că ajutorul social de 1.400 de lei va fi primit doar de angajaţii Oltchim care au salariul sub cel mediu brut pe economie.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministrul-economiei-asteapta-repornirea-oltchim-intr-o-perioada-cuprinsa-intre-doua-si-patru-saptamani-10099140
10099140
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.