Ministrul de Finanţe: Neimpozitarea profitului reinvestit se poate aplica din luna iulie

Autor: Liviu Dadacus Postat la 09 ianuarie 2014 65 afişări

Vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministru de Finanţe, a declarat, joi, că măsura neimpozitării profitului reinvestit se poate aplica din luna iulie, odată cu cea de scădere a CAS, dacă aceasta nu va avea un impact bugetar negativ şi după discuţii pe această temă în USL şi cu FMI.

Ministrul de Finanţe: Neimpozitarea profitului reinvestit se poate aplica din luna iulie

"Sunt analize, sunt calcule să vedem care este impactul bugetar astfel încât, dacă din calculele care se fac de Comisia Naţională de Prognoză, Direcţia de Economie, nu avem un impact bugetar negativ, putem să o luăm ca o măsură de relansare economică, bineînţeles după o decizie în USL, după o discuţie cu FMI, cu Comisia Europeană", a spus Chiţoiu, întrebat dacă ia în calcul varianta neimpozitării profitului reinvestit.

El a precizat că în acest moment nu se poate spune nici cum se va aplica, nici dacă se va aplica de la o anumită dată în 2014.

"Dar o avem în vedere, o avem în discuţie", a spus Chiţoiu.

Întrebat dacă în vară s-ar putea aplica această măsură, concomitent cu reducerea CAS, Chiţoiu a răspuns pozitiv.

"Da, se poate aplica, dar v-am mai spus şi vă repet: în funcţie de impactul bugetar calculat ca urmare a introducerii acestei măsuri", a spus Chiţoiu.

El a arătat, pe de altă parte, că reducerea contribuţiilor sociale cu cinci punte procentuale reprezintă un angajament politic trecut şi în scrisoarea de intenţie cu FMI şi se va aplica cu 1 iulie 2014, în mod cert.

"Calculele pe care le-am făcut la elaborarea bugetului ne permit ca reducerea CAS cu cinci puncte procentuale să o implementăm cu 1 iulie 2014. Amânarea cu trei luni a creşterii accizei cu 0,7 eurocenţi, impactul bugetar estimat la 600 de milioane avem în vedere a-l recupera din îmbunătăţirea colectării veniturilor şi dintr-o încasare mai mare din impozitul pe construcţiile speciale", a spus Chiţoiu.

El a arătat că România are construcţia bugetară făcută în aşa fel încât să nu se introducă nicio taxă nouă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHIŢOIU,
PROFIT,
IMPOZITARE
/actualitate/ministrul-de-finante-neimpozitarea-profitului-reinvestit-se-poate-aplica-din-luna-iulie-11875894
11875894
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.