Ministrul de finante de la Sofia: Economia Bulgariei, model de stabilitate in UE

Postat la 20 februarie 2011 22 afişări

Ministrul de finante bulgar Simeon Djankov n-a pierdut ocazia sa spuna ca economia tarii sale e un model de stabilitate in UE, comentand concluziile omologilor sai comunitari ca Bulgaria n-are nevoie sa ia masuri suplimentare de reducere a deficitului bugetar spre a scapa de procedura de deficit excesiv cu care Sofia fusese amenintata.

Djankov a propus guvernului de la Sofia sa initieze includerea in constitutie a prevederii ca deficitul bugetar nu poate depasi 3% din PIB, iar cheltuielile guvernamentale nu au voie sa treaca de 47% din PIB. Masurile, menite sa accelereze aderarea la zona euro, ar urma sa intre in vigoare in 2013.

Polonia a inclus in legislatie astfel de limitari inca din 1997, iar Franta si Ungaria se pregatesc si ele sa faca acelasi lucru.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministrul-de-finante-de-la-sofia-economia-bulgariei-model-de-stabilitate-in-ue-7997178
7997178
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.