Ministrul britanic de Finanţe: Cel mai mare risc al crizei zonei euro este balcanizarea

Postat la 28 ianuarie 2012 21 afişări

Cel mai mare risc adus în Europa de criza zonei euro este "balcanizarea", fragmentarea intereselor economice în funcţie de interese înguste, în mare parte naţionale, a declarat vineri ministrul britanic de Finanţe George Osborne, într-un interviu acordat CNBC.

"Cred că cel mai mare risc implicat de criza euro, s-a văzut anul trecut şi este unul dintre motivele pentru care este atât de dăunătoare pentru lume, este...balcanizarea ", a spus Osborne, adăugând că acest lucru trebuie evitat. Ministrul a reiterat că zona euro trebuie să îşi majoreze capacitatea fondurilor de salvare, înainte ca instituţiile financiare internaţionale să se angajeze să o sprijine în continuare pentru rezolvarea crizei datoriilor. Remarcile sale sunt asemănătoare cu cele ale secretarului Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, care a cerut "un scut" financiar mai puternic pentru Europa, în discursul susţinut la Forumul Economic Mondial.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
securitate,
acord,
balcanizare,
risc
/actualitate/ministrul-britanic-de-finante-cel-mai-mare-risc-al-crizei-zonei-euro-este-balcanizarea-9184502
9184502
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.